4 Aralık 2014 Perşembe

Antrenman Öncesi Mutlaka Yapılması Gereken Isınma Hareketleri

Antrenman öncesi yapacağınız hareketler hem kaslarınızın ısınmasını sağlayacak hem de ağırlık çalışmalarınızı kolaylaştıracaktır.
Zaten zor zaman ayırdığınız spor süresine 20 dakikalık bir ısınma süresi eklemek zor gelebilir.
Gün içerisinde yaptığınız oturma hareketlerinin kaslarınıza ne gibi zararlar verebileceğini hiç düşündünüz mü?
Oturma hareketleri özellikle vücudunuzun ön bölümünde bulunan kasları yıpratır. Aynı zamanda da zayıflatarak kasılmalarına engel olur.
Spor salonuna giderek hızlı bir şekilde ağırlık kaldırma aşamasına geçmeniz ciddi derecede sakatlıklara yol açabilir. Bunun için vücut geliştirme uzmanları 3 aşamalı bir ısınma programını öneriyor. Bu sayede hem kaslarınızı ısındıracak hem de kalp atışlarınızı düzenlemiş olacaksınız.

1.Aşama: Reverse Lunge

dumble
Glute, hamstring ve quadlarınızı çalıştıran bu hareket arka bölgenizde bulunan kaslarınızı spora hazır hale getirir.
Hareketin yapılışını kısaca anlatacak olursa. Akatlarınızı omuz genişliğinde açarak ayakta durun ve göğsünüz dik duracak pozisyonda sol bacağınızı geriye alın ve ön dizinizi 90 derece kırarak dizinizi yere değecek şekilde öne hareket yapın. Aynı hareketi diğer bacağınız içinde 10 tekrar olacak şekilde yapın.

2.Aşama: Lateral Lunge

lateral
Glute, Hamstring ve quadları farklı bir açıdan çalıştıran bu hareket iç hasıklarınızı hareket ettirerek kalça hareketliliğinizi arttırır.
Gelelim hareketin nasıl yapıldığına…
Bacaklarınızı açın ve ayak parmaklarınızı ileri gösterecek şekilde konumlandırın. Ağırlığınızı dizinizi kırarak sol bacağınıza aktarın. Aynı hareketi 10 tekrarlı olacak şekilde iki bacağınız içinde uygulayın.

3.Aşama: High-Knee Skip

high
Vücudunuzun koordinasyonunu arttıran bu hareket bunun yanında kalp ritminizide spora hazır hale getirir. Bacak ve kollarınızı ısıtarak gücünüzün artmasını sağlar.
Hareketi uygulamak için ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak sol ayaklarınızın ucunda durun ve sağ bacağınızı kaldırabildiğiniz kadar yükseğe kaldırın ve sol kolunuzu ön sağ kolunuz ise arkaya olacak şekilde sallayın. Hareketi her bacak için 10 tekrar şeklinde uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder