4 Aralık 2014 Perşembe

Kalıcı Sırt Ağrılarınızın Sebebi Alışkanlığınız Olabilir

Eğer bu alışkanlığa devam ederseniz kısa vadeli sırt ağrılarınızın uzun vadeli kalıcı sırt ağrılarına dönüşme riski 3 kat daha fazla olacaktır.
Sırt ağrılarınız için dumanı suçlayabilirsiniz…
Evet, yanlış okumadınız. Northwestern Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada sigaranın kronik sırt ağrısı problemine sebep olduğu sonucuna varıldı.
1-3 ay arasında devam eden sırt ağrılarından şikayetçi olan kişilerden sigara içenlerin problemlerinin içmeyenlere göre 3 kat fazla oranla devam ettiği görüldü.
Araştırma sürecinde medial prefrontal korteks ve nukleus akkumbenler arası etkinlik analizi yapılarak iki anahtar bölge arasındaki davranış incelendi. Sigara içmenin bu bağlantı ile insan vücudunu daha duyarlı hale getirdiği görüldü. Yani sigara içen bir bireyin vücudu vücut ağrılarına karşı içmeyen bir kişiye göre daha duyarlı hale geliyor.
sirt
Araştırmacılara göre sigara ağrı sinyallerinin beyin tarafından işlenmesini doğrudan etkiliyor. Deneye katılımcılarından bazıları bu durumu öğrendiklerinde sigarayı bıraktılar ve kronik ağrılarından ciddi derecede azalmalar gözlendi.
Sizlerde kronik sırt ağrılarından şikayetçi iseniz ve bunun yanında birde sigara içiyorsanız ağrılarınızdan kurtulmak için sigarayı bırakmayı tercih edebilirsiniz.
Tabi sigarayı bırakırken bunun yanında bir uzman hekim tarafından kontrol edilmeyi de unutmayın. Araştırmacılara göre sigara bırakmanın yanında ilaç tedavisinin de uygulandığı süreçler daha hızlı tedavi eğilimi gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder