4 Aralık 2014 Perşembe

Iron Man ile Spora Gitmeyin

Antrenörlerin büyük bir bölümü spora yeni başlayacaklara bir partner ile birlikte çalışmalarını öneriyor. Aslında mantık basit; yalnız olan birinin üşenip spordan vazgeçmesi çok daha kolay. Fakat sizi bekleyen bir partneriniz olursa onu ekip gitmeniz o kadar da kolay olmayacaktır. Bunun yanında çalışma arkadaşınız performanız üzerinde etkili olarak ve daha yoğun bir tempo ile çalışmanızda faydalı olabilir. Fakat arkadaş seçerken 4 tarz spor partnerinden uzak durmanız sizin için çok daha faydalı olacaktır.
Muhteşem Vücutlu Kankanız
muscle
Spor salonuna kesinlikle vücut geliştirme ile uzun süredir uğraşan bir kankanız ile gitmeyin. Yapılan bir araştırmaya göre benzer vücut seviyesinde bireyler spor partneri olduklarında normale göre 3 kat daha fazla bir performans gösteriyorlar.
Size benzeyen biri ile çalışmak hedeflere kendinizi odaklamanızı kolaylaştıracağından “Iron Man” vücutlu kankanızda spora gelmeniz pek mantıklı olmayacaktır.
Can Ciğer Arkadaşınız
best
Yine size en çok destek olacağınızı düşündüğünüz en yakın arkadaşınız aslında motivasyonunuzun düşmesine sebep olabilir. Buna “dışa bağlı öz deneyim” ismi veriliyor. Kısacası harcadığınız efora göre çok daha fazla destek alacağınız için kendinizi zorlamanız gerekenden daha az zorlamış olacaksınız. O nedenle kankanızla spor salonunda görüşmeseniz de olur.
Motivasyon Abideleri
youcandoit
Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada “Devam et”, “Yüklen” gibi motivasyon cümlelerine maruz kalanların kalmayanlara göre daha az plan yaptığı sonucuna varıldı. Aslında bunun nedeni bazen size yardımcı olmak için söylense de aslında küçümseyici durumların ortaya çıkabildiği durumlar ile karşı karşıya kalındığı için. Özelliklede terleyen kişi sizken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder